Cand vine vorba de lucrul la proiecte de renovare a cladirilor istorice este necesar sa pastram un echilibru intre trecutul proprietatii si lucrarile de reabilitare necesare pentru a asigura viitorul cladirii.

Spre deosebire de o constructie noua, cladirile istorice vin cu o serie de provocari. Prin urmare, in timpul proiectarii, arhitectii nostri vizeaza 2 obiective:

  • Conservarea materialelor existente
  • Incorporarea elementelor locale de arhitectura

A admira o cladire istorica, restaurata la gloria sa de odinioara este un privilegiu!

Utilizand expertiza celor mai buni specialisti din domeniu realizam o analiza complexa a proiectului de renovare/restaurare, respectand cerintele prevazute de autoritatile competente in materie de protectie a monumentelor istorice.

Cladirile istorice sunt adesea cunoscute pentru fatadele lor, acestea devenind un element vital in timpul renovarii. Totodata, pe langa latura exterioara- estetica, in cadrul procesului de restaurare se recomanda a se lua in calcul si imbunatatirea eficientei energetice!

Chiar daca renovarea cladirilor istorice este un proces dificil, bucuria de a o oferi comunitaii, o bucatica de istorie, depaseste obstacolele intalnite de-a lungul procesului de restaurare!