Acoperișul este o componentă esențială a unei clădiri, oferind protecție împotriva intemperiilor.
Pentru a asigura stabilitatea, durabilitatea și siguranța acoperișului, prinderea si ancorarea corespunzătoare a țiglei sau a tablei sunt vitale, si reduce semnificativ riscul ca un cazul unui vant puternic sa zboare pur si simplu de pe acoperis.
Ancorarea corespunzătoare a acoperișului asigură o legătură solidă între elementele de susținere și materialul de acoperiș.
Prinderea acoperisului cu bare filetante montate pe mijlocul cosoroabelor (cum se practica in ultimul timp) e total gresit, deoarece lemnul (cheresteaua simpla) poare sa crape pe mijloc si sa se despice pur si simplu pe linia barelor rezultand doua cosoroabe mai inguste, una deoparte si una de cealalta parte a barelor filetante. 😂
O prindere corecta e cea care leaga toata fibra cosoroabei.
Prinderea coecta a invelitoarei cu tigla sau tabla, reduce riscul de cădere a țiglelor sau a tablei în timpul furtunilor sau altor evenimente extreme, protejând locuitorii și proprietatea.
Concluzie. Ancorarea acoperișului și prinderea corectă a țiglei sau a tablei sunt esențiale pentru asigurarea stabilității, durabilității și siguranței unei clădiri.
La intemperiile din ultimi ani au fost luate de vant multe acoprise cu tot cu structura dar si foarte multe invelitori cu tigla sau taba au zburat la propriu de pe acoperise!
Investirea într-o lucrare bine executată de montare a acoperișului poate preveni asfel de evenimente dramatice.
Pentru un acoperiș rezistent și sigur, este recomandat să apelați la profesioniști experimentați în domeniul construcțiilor.
Florin