Hidroizolația este un aspect esențial în construcția unei case durabile și protejate împotriva infiltrării a apei de ploaie si zăpadă. Atât hidroizolația interioară, cât și cea exterioară, joacă un rol crucial în prevenirea apariției unor probleme grave, cum ar fi infiltrarea apei, mucegaiul si umiditatea excesivă .
Lipsa unei hidroizolații adecvate sau execuția unei hidroizolații în mod defectuos în zone precum băile, bucătăriile sau subsolurile poate duce la infiiltrari se apa, deteriorarea pereților, apariția mucegaiului și a igrasiei, precum și la o calitate scăzută a aerului din interior.
O hidroizolație corect executată previne deteriorarea structurii, creșterea umidității în interiorul casei și apariția altor probleme asociate, și se crează un mediu sănătos și confortabil în interiorul casei

Concluzie. Hidroizolația interioară și in special cea exterioară joacă un rol esențial de protectie împotriva infiltrării apei.
O hidroizolatie necorespunzatoare are costuri de remediera extrem de mari dar și discomfort pentru locuitori, iar in cazurile subsolurilor si demisolurilor nu exista soluti de remediere care sa garanteze 100%.
Este recomandat să se acorde atenție deosebită hidroizolației în timpul proiectari si in mod special in timpul construcției sau renovării unei case și să se apeleze la specialiști pentru a asigura ca se utilizeaza materiale corespunzatoare dar si o execuție corespunzătoare.

 

e importantă ca soluția de hidroizolație se stabilească înainte de începerea proiectării în zonele critice înainte în funcție de mai multe caracteristici e important să se facă de specialiști care au experiența altfel la o hidroizolație făcută incorect sau în mod defectuos e ca și cum ar fi făcută

Florin